Södra skärgården

Södra skärgården

Fyra olika linjer trafikeras från Saltholmen; 281 mot Donsö och Vrångö, 282 mot Styrsö och Brännö Husvik, 283 mot Asperö och Brännö Rödsten samt 284 mot Knarrholmen och Stora Förö.

På morgon och eftermiddag måndag-fredag under vintertidtabell är vissa turer förlängda till Lindholmspiren och Stenpiren i city. Sommartid finns det dagliga turer till och från Stenpiren.

Sträckan Saltholmen - Asperö Östra - Köpstadsö - Styrsö Bratten är på vissa turer främst under lågtrafik gemensam för linje 281 och 282 och båda linjerna finns därför med i samma tidtabell. Efter Styrsö Bratten delar sig linje 281 mot Donsö och Vrångö medan 282 går mot Styrsö Tången och Brännö Husvik.

Linjekarta södra skärgården (pdf)

Föranmäl grupp

Om det är en grupp på fler än 20 personer som vill resa tillsammans vill vi ha en föranmälan. På startsidan (klicka på vår logga överst) går det att välja föranmälan, fylla i den och maila den till oss.

Cyklar

Södra skärgården trafikeras med båtar som har begränsad kapacitet för cyklar eftersom de bara kan placeras på fördäck. Cyklar får av säkerhetsskäl inte placeras utanför de gula begränsningslinjer som markerar utrymningsstråk från frontdörrar till stävgrindar och portar. Undvik ta med cykel från Saltholmen om du bara skall på utflykt till öarna. Det är inte säkert det finns plats att få med cykel tillbaka till Saltholmen.

Motorcyklar är ej tillåtna ombord

 

Reseplanerare

Vid sökning av hållplatser i Västtrafiks reseplanerare för båtar och bussar från Saltholmen sök på Saltholmens brygga och för spårvagnar sök på Saltholmen.