Biljetter

Biljetter

Västtrafiks kort och biljetter gäller på linje 285 Älvsnabben medan linje 286 Älvsnabbare är gratis att åka med genom att kostnaden för linjen betalas av Göteborgs Stad.

För linje 285 Älvsnabben gäller att om du har kontoladdning eller periodkort måste du själv visa upp det vid kortläsaren när du går ombord. Det gäller även vid byte inom 90 minuter från det resan påbörjades om du reser inom en zon (180 minuter i två eller flera zoner). Du skall förstås också visa ditt kort när du reser tillbaka. även om du bara gör en rundtur och inte går iland under resan.

Om du inte har Västtrafikkort kan du köpa biljett i automat och betala med bankkort.En enkelbiljett för vuxen kostar 41 kr och skolungdom (barn 7-19 år) 31 kr 

 

Gruppbiljetter

Ett alternativ att betala för en grupp är att förköpa ett Västtrafikkort i Västtrafiks försäljningsställen. Kontoladdningstjänsten kostar 50 kr i pant. Västtrafikkortet kan laddas med maximalt 1 500 kr. Kostnaden för en vuxen enkelresa på kort med kontoladdning kostar 34 kr och skolungdom 26 kr. Ombord i båten går du till en gul kortläsare och gör så här: Tryck på knappen V för X antal vuxna och S för X antal skolungdomar. Tryck därefter på K för klar och vänta tills det står Visa kort i displayen och håll upp Västtrafikkortet framför kortläsaren så dras rätt belopp från kortet.

Det går även att köpa biljetter till flera personer i Västtrafiks app ToGo. Se till att först välja att du reser inom zon A, sen är det bara att klicka i antal resenärer. Betalar gör du i appen med kort eller Swish.

Har du frågor om priser och biljetter?

Ring Västtrafiks kundservice tel 0771-41 43 00.