Hoppa till innehåll

Kollektivtrafik med båt i Göteborgs södra skärgård

Njut av effektiva och miljövänliga båtresor i Göteborg med Styrsöbolaget och Västtrafik. Med våra båtar tar du dig tryggt och enkelt till olika öar i södra skärgården. Perfekt för både vardagspendling och härliga utflykter på lediga dagar. Utforska skärgårdslivet till sjöss med oss!

Res kollektivt med Västtrafik och Styrsöbolaget

Linjer och destinationer till södra skärgården

Vill du utforska södra skärgården med kollektivtrafik till sjöss? Södra skärgårdstrafiken består av fyra linjer som körs på uppdrag av Västtrafik.

Styrsöbolaget kör trygga och bekväma båtresor till fantastiska öar som t ex. Styrsö, Donsö, Vrångö och Brännö. Låt oss ta dig med på en härlig resa genom Göteborgs vackra skärgård!

Linjer och Destinationer:

Linje 281: Stenpiren/Saltholmen mot Bratten, Skäret, Donsö, Sjumansholmen, Kårholmen och Vrångö.
Linje 282: Stenpiren/Saltholmen mot Köpstadsö, Styrsö, Källö, Vargö och Brännö Husvik.
Linje 283: Stenpiren/Saltholmen mot Asperö och Brännö Rödsten.
Linje 284: Saltholmen mot Knarrholmen och Stora Förö.

För specifika öar och linjer, se tidtabell eller Västtrafiks reseplanerare. För nattrafik, se rödmarkerade tider varje dag i veckan. Turer efter midnatt visas på den dag de körs.

Tidtabeller för Göteborgs skärgård med Västtrafik

Södra skärgården: 26 Augusti 2024-14 december 2024

Biljettpriser i Zon A

Vad kostar en kollektivtrafikresa?

Västtrafik erbjuder smidiga och prisvärda alternativ för att du ska kunna njuta av skärgårdens vackra miljöer, eller kanske båtpendla mellan skärgården och centrala Göteborg. Biljetten köper du i Västtrafiks app To Go, i biljettautomater eller hos däcksman ombord. I de flesta fartygen kan du även ”blippa” ditt bankkort. Om du har kontoladdning eller periodkort måste du själv visa upp det vid kortläsaren när du går ombord.

Du är alltid välkommen att fråga vår personal ombord om du behöver hjälp med att köpa biljett. För fullständig information om olika biljettyper och priser, besök Västtrafiks hemsida.

Resor till skärgården avgår från Saltholmen

Reser du med kollektivtrafiken till Södra skärgården utgår våra linjer i huvudsak från Saltholmen, samt vissa turer från Stenpiren i centrum. Du tar dig lätt dit med hjälp av spårvagn eller buss. Reser du med bil parkerar du på besöksparkeringar vid Långedrags spårvagnshållplats, under sommartid även på Hinsholmen. Det finns ett fåtal platser för dig med särskilt handikapptillstånd på Saltholmen, nära bryggan.

Google maps

Saltholmen – bryggan för resor till södra skärgården

RESA FRÅN SALTHOLMEN I GÖTEBORG

Vanliga frågor och svar

Bra att veta inför min resa

Inför resan ger vi dig svar på vanliga praktiska frågor för att du ska kunna planera din resa. Vi har samlat information om tillgänglighet, parkeringsmöjligheter, anvisningar för att hitta till Saltholmen, information om bagage och mycket mer på ett ställe. Trevlig resa!

Håll koll på trafikläget framåt

Trafikinformation för aktuella trafikändringar i södra skärgården

Reser du återkommande med oss i södra skärgården och vill du veta när trafikändringar sker? På vår hemsida publiceras planerade trafikändringar, såsom tidtabellsbyten, båtar som ersätts vid varvsbesök, eller liknande. Anmäl dig för att få meddelande direkt i din mejlbox.

Har du frågor eller synpunkter om din resa med Västtrafik?

Eftersom vi kör passagerartrafiken på uppdrag av Västtrafik är vi tacksamma om eventuella kundsynpunkter och frågor lämnas direkt till Västtrafik via deras hemsida för kundservice. Vi på Styrsöbolaget får också ta del av de synpunkter som kommer in och som berör vår båttrafik.

Västtrafik kundservice

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.