Hoppa till innehåll

Tillgänglighet ombord på våra fartyg

Det går som regel bra för dig med funktionsnedsättning att resa med våra båtar. Samtliga båtar har tydlig information för både på- och avstigande resenärer. Linjenummer och destination kan ses från långt håll. Nästa brygga (hållplats) aviseras i god tid med både skyltning och utrop i högtalare. Här finner du mer information om våra olika båtar.

Färdjänst och flexlinje i södra skärgården

I södra skärgården sker alla färdtjänstresor med Styrsöbolagets båtar. På de öar som har bofast befolkning finns färdtjänstfordon som bokas på samma sätt som i övriga delar inom Göteborgs stad. På Styrsö och Donsö finns en anropsstyrd kollektivtrafik som heter Flexlinjen och är öppen för alla. Bokningar görs via beställningscentralen telefon 031-41 96 90.

Tillgänglighet på våra fartyg i Södra skärgården

Flytbryggor och breda ramper

Däcksman är närvarande vid på- och avstigning

I älvtrafiken har samtliga tilläggsplatser flytbryggor vilket gör att bryggan har samma höjd som båtarnas fördäck. Om det skulle uppstå höjdskillnad för båtarna på linje 285, så finns det ramper som kan läggas ut för att underlätta av-/påstigning. Pendelfärjorna Älveli, Älvfrida, Elvy, Eloise och Älv-Vira på linje 286 och 287 har breda ramper. En däcksman är närvarande vid på- och avstigning.

Tillgänglighet på våra fartyg i älvtrafiken

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.